kinderboerderij wezenlanden – Wezenlandenpark

Kinderboerderij wezenlanden

De grootste kinderboerderij onder het beheer van Stichting Kinderboerderijen Zwolle ligt in het altijd groene en levendige Wezenlandenpark. (kinderboerderij Wezenlanden) Mede daarom is dit het drukst bezochte park in Zwolle. Op de uitgestrekte velden worden ook zeer regelmatig festivals en andere evenementen georganiseerd, met als hoogtepunt het jaarlijkse Bevrijdingsfestival Overijssel op 5 mei. In en om deze kinderboerderij, achterin het park in de Dierenweide, lopen allerlei diersoorten rond. Geiten, kippen, varkens en schapen zijn klaar om gevoerd en geaaid te worden. Er lopen ook kippen en pauwen, die heel mooi zijn om te bekijken. Als u in het voorjaar langskomt is de kans groot dat er ook babyversies van deze dieren ronddartelen.

Naast alle dieren is er ook een grote speeltuin op kinderboerderij Wezenlanden waar kinderen zorgeloos kunnen spelen en ouders kunnen ontspannen. De kinderboerderij is het hele jaar door gratis toegankelijk. Werp een snelle blik op de openingstijden voor u langskomt, zodat niemand het plezier misloopt.

Park de wezenlanden

“Het Wezenlanden park is het drukst bezochte park van Zwolle. Jaarlijks wordt hier het Bevrijdingsfestival Overijssel, het grootste bevrijdingsfestival van Nederland, gehouden met ruim 150.000 bezoekers. Verder zijn er nog een aantal andere jaarlijkse festivals zoals het Ballonnenspektakel, CityMoves en Graspop. Het is ook de plaats waar circussen hun tent opzetten als ze Zwolle aandoen.

Door de indeling van het park is het een echt stadspark. Er zijn onder andere een kinderboerderij met speeltuin, de grootste skatebaan van Zwolle, een basketbalveld, het panna voetbalveld en veel wandelpaden. Diverse scholen hebben hier in de zomer wekelijks hun gymlessen en er zijn altijd sportende, wandelende of relaxende mensen te vinden”

bron: wikipedia

 

Deel deze pagina:

Contactformulier

Vul hier uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.